PHILIPS PERSONAL PEAK FLOW METER

Merilnik največjega pretoka zraka z vgrajenim sistemom za spremljanje cone zdravljenja astme, ki ima razpon 60-800 L/min in je primeren za otroke in odrasle.

15,90 

Izdelek je lahko pri vas že v petek, 19.4

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

Merilnik največjega pretoka zraka PersonalBest je naprava za preprosto delovanje, ki omogoča hitro in natančno merjenje največjega pretoka izdiha.

Redno merjenje vršnega pretoka zraka, tj. PEF (peak expiratory flow) je uporabna metoda za samonadzor delovanja pljuč pri ljudeh z astmo. Merijo ga preproste in cenovno dostopne naprave, t.i PEF merilniki.
Gibanje PEF je zanesljivo dejstvo o spremembi vaše astme in koristen vir podatkov vašemu zdravniku za popolnejši vpogled v vaše stanje in boljše zdravljenje. Doseženo zmanjšanje PEF sovpada s stopnjo poslabšanja astme.

Pričakovana (ali “normalna”) vrednost PEF ni enaka za vse ljudi. Odvisno od starosti, višine in spola. Za izračun pričakovane vrednosti PEF vnesite zahtevane podatke, priročno pa je, da rezultat vnesete na osebni merilnik PEF, če ga imate.

Način uporabe

PEF je treba izmeriti vsako jutro in zvečer, pred začetkom inhalacijske terapije. Meri se trikrat zapored in zabeleži najvišjo doseženo vrednost.

Priporočamo tudi:

PHILIPS PERSONAL PEAK FLOW MET...

15,90