📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 60€

No products in the cart.

Koncentriran izvleček iz ameriškega slamnika

Koncentriran izvleček iz škrlatnega ameriškega slamnika (Echinacea purpurea L.)

Sestava: 40% suhega izvlečka iz škrlatnega ameriškega slamnika, 40% vode, 19% etanola ter 1% vitamina C.

Vsebina: 5 ml izdelka v dozirniku

15,00 

Izdelek je lahko pri vas že v ponedeljek, 15.7

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

KAJ JE KONCENTRIRAN IZVLEČEK AMERIŠKEGA SLAMNIKA?

Koncentriran izvleček ameriškega slamnika (Echinacea purpurea L.) je izvleček omenjene rastline, ki je narejen z nizkotemperaturno destilacijo alkoholno-vodnega izvlečka svežih rastlin in korenin rastline ameriški slamnik.

ZAKAJ GA UPORABLJAMO IN KAKO DELUJE? 

Ameriški slamnik ima vlogo pri višanju odpornosti organizma, krepitvi lastnega imunskega sistema, spodbujanju naravnih obrambnih sposobnosti organizma in se zato uporablja pri preventivi in kurativi:

  • virusnih okužb (prehlad, gripa, herpes…),
  • bakterijskih okužb (pljučnica, bronhitis, bakterijsko vnetje zgornjih dihalnih poti…),
  • ter za lokalno izboljšanje stanja ran, turov, bolezni dlesni;

Ameriški slamnik je edina rastlina, ki ima s kliničnimi študijami dokazano imunostimulativno delovanje, kar je leta 2008 potrdila tudi Evropska Agencija za Zdravila.

Terapevtski učinek ameriškega slamnika gre pripisati različnim snovem. Najpomembnejše so derivati kavne kisline, alkamidi in heteroglikanski polisaharidi.

Derivati kavne kisline (ehinakozid, cikorna kislina, cinarin, kavna kislina, klorogenska kislina, kaftarna kislina) imajo veliko sposobnost lovljenja prostih radikalov, kar pomeni, da imajo antioksidativne lastnosti.

Močan imunostimulativen učinek ima dokazano cikorna kislina.

Koncentriran izvleček ameriškega slamnika vsebuje zmes učinkovin vseh treh skupin. Če želimo celovito stimulacijo imunskih celic, je to zelo pomembno. Delovanje je sinergistično, kar pomeni, da se učinki seštevajo.

KOMU SE PRIPOROČA?

Koncentriran izvleček ameriškega slamnika se priporoča vsem, ki zbolijo za najrazličnejšimi virusnimi in bakterijskimi okužbami. V času gripe, prehladov in ostalih infekcij je pomembno, da koncentriran izvleček ameriškega slamnika zaužijemo takoj, ko začutimo simptome. S tem spodbudimo k hitrejšemu, učinkovitejšemu in lažjemu delovanju lastnega imunskega sistema in k hitrejšemu okrevanju.

Uporablja se tudi za zdravljenje ran, turov in bolezni ustne votline (paradontoza, vnetja in infekcije ustne votline).

V namene ohranjanja zdravja pa je uživanje koncentrata ameriškega slamnika priporočljivo v času sezone prehladov, gripe in ostalih okužb, ki jih povzročajo mikroorganizmi. S tem dvignemo imunski odziv in zmanjšamo možnost infekcije.

Ne jemljite koncentriranega izvlečka ameriškega slamnika če:

– ste preobčutljivi ali alergični na rastline iz družine nebinovk (Asteracea), kot so npr.  tudi arnika, marjetica, rman,

– imate avtoimunsko bolezen ali progresivno sistemsko obolenje (HIV, multipla skleroza, kolagenoza, levkemija, tuberkuloza),

– ste preobčutljivi na alkohol;

Prav tako uživanje koncentriranega izvlečka ameriškega slamnika  odsvetujemo otrokom, mlajšim od tretjega leta starosti.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva.

Koncentriran izvleček ameriškega slamnika uporabljajte vsak dan, brez vmesnih prekinitev, predpisano število dni. Vnosa ne prekinjajte, četudi znaki infekcije že ponehajo. Izogibajte se dolgotrajni uporabi oziroma upoštevajte obdobje predpisanega premora.

KAKO GA UPORABLJATI?

Dozirnik vsebuje kar 40% izvlečka ameriškega slamnika. Dozirni vijak vsebuje 36 ovojev. Priporočen dnevni vnos je 3 ovoje na dan. Koncentrat iztisnite s pomočjo ovijanja vijaka in ga uživajte oralno. Zaradi boljše absorbcije ga lahko nekaj časa držite pod jezikom. Koncentrat lahko primešate različnim napitkom (kava, čaj, voda,…), lahko pa ga primešate tudi hrani (med, čokolada, maslo…). Za zunanjo uporabo ga primešajte naravnim kremam, mazilom za zdravljenje ran in vnetij. Izdelek uživajte 10 zaporednih dni in nato naredite 7 dni premora.

Priporočamo tudi:

Koncentriran izvleček iz ameri...

15,00