📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 60€

No products in the cart.

Aparat za aerosolno terapijo (MESH) ME140

Tihi inhalator na baterije za otroke in odrasle.

Lahek, zelo majhen in priročen za uporabo, odličen tudi za nego spodnjih dihalnih poti.

Izredno priljubljen inhalator zaradi majhnosti in praktičnosti. Je edini prenosni oz. ročni inhalator v ponudbi in hkrati najtišji.

Je rezultat najsodobnejše tehnologije in zato primeren za vso družino (tudi najmlajše) in vse oblike vnetja dihal.

Za inhaliranje priporočamo solno raztopino – inhalacijsko mešanico Api-inhal.

 

 

69,00 

Izdelek je lahko pri vas že v petek, 24.5

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

Me140 sodi med najnaprednješe aparate za aerosolno terapijo. Nedavne izboljšave inhalacijskih tehnologij so privedle do razvoja mrežnih (MESH) inhalatorjev, ki uporabljajo tehnologijo vibracijske mikročrpalke za proizvodnjo aerosolov. Vibracijska plošča vibrira s pomočjo kvarčnega kristala. Taka naprava je ME140 aparat za aerosolno terapijo, ki je ročna in prenosna. Ta medicinski pripomoček, inhalator ME140, tekočo očinkovino potiska skozi več odprtin v mikro mrežici, da ustvari aerosol. Napravo napaja baterija ali energija iz napetostnega adapterja (ni priložen kompletu) in je priključen na hišno električno napeljavo.

Značilnost ME140 je tiho delovanje, kratek čas razprševanja, povečana izhodna učinkovitost in minimalna prostornina nerazpršene učinkovine. ME140 je učinkovitejši od razpršilcev z batnim kompresorjem. Študije so pokazale približno 2-3 večje odlaganje aerosola v pljučih z MESH inhalatorji v primerjavi z inhalatorji z batnim kompresorjem.

Komplet vsebuje: glavno enoto, skodelico za zdravila z MESH razpršilnikom, otroško in odraslo masko, USB napajalni kabel , dve bateriji AA

Priporočilo: uporaba skupaj z inhalacijsko mešanico (primeren so vse 3, še posebej k temu inhalatorju priporočamo Api-inhal za gripo in prehlad)

Ali veš? Ne zamenjuj aerosola iz inhalatorja s paro. Para je izparevanje oz. sprememba agregatnega stanja iz tekočega v plinasto in ne more nositi zdravilne učinkovine, aerosol pa je lebdeča kapljica zelo majhne velikosti, ki nosi zdravilno učinkovino in jo zaradi svoje majhnosti lahko dostavi neposredno do mesta vnetja.

Kako uporabljati inhalator za aerosolno terapijo? Nakapajte inhalacijsko tekočino v dozirno posodico (prilagodite glede na kapaciteto posodice inhalatorja) in začnite z inhalacijsko nego. Običajno se dozira okoli 10ml. Ko porabite, ponovno dolijte inhalacijsko tekočino. Ko uporabljate Api-inhal mešanice, jih ni potrebno mešati s fiziološko raztopino ampak se uporabljajo samostojno.

Kako pogosto izvajamo aerosolno terapijo? 

Preventivno: 1x/dan po 10min 

Kurativno: 2-3x/dan po 10-15min, do 10 dni 

Inhalacijska terapija pri otrocih in dojenčkih

Pri otrocih začnete s 5min inhalacijske terpaije in postopno povečujte do 10min. Pri dojenčkih začnite z 2min in postopno povečujte do 5min. Uporabite masko za dojenčke oz. otrokem, ki je manjša.

Tehnični podatki

Napajanje: baterija 2 kosa, tip AA, napetost 1,5V (skupaj 3V) ali preko adapterja (ni priložen v komletu) CD 5 V/1A, USD izhod. Če imate USB napajalnik za telefon, DC 5V, lahko uporabite le-tega.

Vhodna moč: 3 VA

Hitrost razprševanja: večja od 0,25 ml/min

Hrup: manjši od 50 dB

Kapaciteta posodice za zdravilo: 10 ml

Razpršitev delcev: 43% aerosola do velikosti 1 um, 47% aerosola do velikosti 5 um

Frekvenca razprševalne plošče: 160 – 180 kHz

Velikost razpršine naprave brez maske : 115 mm x 66 mm x 46 mm

 

Za napravo so predpisani postopki čiščenja, ki so opisani v navodilu za uporabo naprave.

Naprava ME140 je skladna z Medical Devices Directive 93/42/eec, a directive of the European Economic Community

Priporočamo tudi:

Aparat za aerosolno terapijo (...

69,00