📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 60€

No products in the cart.

  • Propo Steam - uparjalnik propolisa

Izhlapilnik propolisa – Propo Steam

Propo Steam izhlapilnik propolisa segreva propolis in s tem ustvarja izhlapnino eteričnih olj propolisa, ki lajša težave respiratornega sistema, razkužuje in čisti zrak ter prijetno odišavlja prostor. Z aparatom Propo Steam lahko v popolnosti izkoriščamo obširen terapevtski potencial propolisa in na 100% naraven način dosegamo antibakterocidnost ter skrbimo za dihala.

Kaj vsebuje set Propo Steam:

1. Profesionalna maska za apiterapijo z enosmernim ventilom, velikost L
2. Ustnik
3. Plasticna povezovalna cev
4. Posodici za ucinkovino 2 x
5. Aparat s pokrovom in prikljucnim kablom
6. Pinceta za prijemanje
7. Pokrovček za apiterapijo

Za ogled kataloga Apiterapija kliknte tukaj

129,00 

Izdelek je lahko pri vas že v ponedeljek, 20.5

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

Izhlapilnik propolisa Propo Steam je vodilni na področju lajšanja težav respiratornega sistema, čiščenja in razkuževanja zraka in prijetnega odišavljanja prostora. Ne glede na to, ali ga uporabljate z že pripravljeno učinkovino propolisa ali z mešanico sestavin, ki koristijo pri boleznih dihal, je Propo Steam idealen za uporabo doma ali v zdravilski ordinaciji. Zaradi svoje kakovostne izdelave, vrhunskih značilnosti in preproste uporabe je postal nepogrešljivo orodje v domovih mnogih družin in prav tako pri apiterapevtih.

Kako deluje Proposteam? 

Apiterapevtski naprava Proposteam omogoča koriščenje pozitivnih lastnosti propolisa z vdihavanjem izhlapnine propolisa. S Proposteamom segrejemo surovi propolis v obliki tableta na 82 stopinj, pri čemer izhlapeva eterično olje propolisa. Gre za izhlapnino, ki vsebuje 12% eteričnih olj propolisa. Uporabljamo surov propolis v obliki tablet, npr. Propo Tab ali pa si ga  priskrbimo pri lokalnem čebelarju. Z aparatom lahko uporabljate tudi katerokoli mešanico sestavin, ki koristijo pri bolezni dihal.

Z napravo Propostema si lahko prinesete del čebeljega panja v svoj prostor in prostor očistite – propolis ima namreč sposobnost čiščenja mikrobov, organskih topil in lebdečih delcev iz zraka. Deluje antibakterocidno in citostatično. Lahko pa na Proposteam priključite cev in masko ter inhalirate izhlapnino.

Moč propolisa in njegov terapevtski potencial

Propolis je izjemen pridelek čebel, ki ga čebelje družine naredijo z namenom ohranjanja zdravja v čebeljem panju in deluje kot dezinfekcijsko sredstvo, ki ščiti čebeljo družino pred okužbami in boleznimi. Propolis je zdravilna snov, ki ima mnoge pozitivne učinke na človeško telo, če pa ga vdihujemo še posebej dobro vpliva na dihala in težave raspiratornega sistema.

Obširen terapevtski potencial propolisa so poznali že naši predniki. Na izjemno moč propolisa kaže njegova kompleksna sestava, v kateri je 149 različnih organskih in 22 anorganskih snovi. Pretežno ga sestavljajo rastlinske smole, vosek, eterična olja, cvetni prah, flavonoidi, vitamini (B1, B2, B6, C, E) in minerali (magnezij, kalcij, kalij, natrij, baker, cink, mangan, železo). V njem najdemo tudi antibiotične spojine in aromatične organske kisline. Vse to daje propolisu izjemen protivirusni, antibakterijski in protiglivični učinek. Deluje protivnetno, anestetično, učinkovito ščiti pred nastankom glivičnih okužb in spodbuja delovanje imunskega sistema. Več znanstvenih raziskav je potrdilo, da preprečuje rast mikrobov, zavira osteogenetske procese, obnavlja tkivo in stimulira delovanje nekaterih encimov.

Uporaba Propo Steama v prostoru

Razkuževanje prostora: uničuje škodljive mikroorganizme iz zraka, čisti organska topila in lebdeče delce iz zraka ter ga prijetno odišavlja. V slovenskih vrtcih smo l. 2017 izvedli testno raziskavo uporabe Proposteama, da bi ugotovili konkreten učinek antibakterocidnosti prostora na zdravje otrok. Opazovali smo 2 skupini otrok – prva se je zadrževala v prostoru s prižganim Proposteamom, druga pa v prostoru brez Proposteama. Izkazalo se je, da so otroci v igralnicah s prižganim Proposteamom ostali bolj zdravi in niso kazali simptomov bolezni dihal in podobnih otroških bolezni, v primerjavi z otroci, ki niso bili izpostavljeni Proposteamu.

Odišavljanje prostora: mnoge dišeče svečke in dišeče palčke vsebujejo umetne snovi, ki so hormonski motilci in ne delujejo pozitivno na telo. Odišavljanje prostora s surovim propolisom je 100% naravno in brez stranskih učinkov, saj gre za nepredelan proizvod, vzet neposredno iz narave. Za dodatno odišavljanje prostora lahko kombiniramo propolis z naravnimi eteričnimi olji.

Preventivna ali kurativna zaščita dihal: razkužen prostor je ključen korak k zdravju dihal. Če ne vdihujemo mikrobov, smo zaščiteni pred bakterijskimi in tudi nekaterimi virusnimi obolenji. Dihala so zaščitena na naraven način. Poleg tega negujemo dihala z vdihavanjem eteričnih olj propolisa in blažimo simptome bolezni dihal. Pripravili smo 3 vrste propolisa glede na mesto vnetja oz. težav z dihali:

Za splošno uporabo – vsebuje propolis
Za spodnja dihala – propolisu je dodan še čebelji vosek in cvetni prah
Za zgornja dihala – propolisu so dodani še  čebelji vosek, cvetni prah in poprova meta

Ena tableta je primerna za približno 120 ur uporabe (polnih 5 dni). Pri uporabi 10h dnevno je ena tableta za 12 dni. Optimalna površina prostora do 30 m2.

Uporaba Propo Steama za intenzivno terapijo z masko

Izhlapnino propolisa lahko tudi inhaliramo, maska in cev sta priloženi. Ker je prisotnost eteričnih olj propolisa precej visoka, zadošča 10 intenziv vdihov v treh sklopih (30 vdihov vse skupaj) z vmesno pavzo med vsakim sklopom. Obvezno izdihujemo iz maske ven, da v maski ne kopičimo izdihanega odpadnega zraka. Intenzivna terapija se priporoča odraslim, pri otrocih raje izvajamo indirektno vdihovanje na način, da so prisotni v prostoru z delujočim Propo Steamom, ki ustvarja izhlapnino z eteričnim oljem propolisa.

Povzetek ključnih prednosti Propo Steama

• Eden od najučinkovitejših naprav za lajšanje težav respiratornega (dihalnega) sistema na povsem naraven način.
• koriščenje izjemnih lastnosti propolisa za zaščito dihal pred obolenji
• Razkuževanje zraka in učinkovito čiščenje mikrobov, organskih topil in lebdečih delcev iz zraka.
• Prijetno odišavljanje zraka na 100% naraven način.
• Aparat se lahko uporablja z že pripravljeno učinkovino propolisa ali z mešanico sestavin, ki koristijo pri bolezni dihal.
• Kvalitetna izdelava, vrhunske karakteristike.
• Preprost za uporabo (en gumb, priklop na elektriko).
• Idealen za uporabo na domu ali v zdravilski ordinaciji.
• Zanesljiva, robustna izdelava brez uporabe maziv je narejena v skladu z evropskimi standardi, ki veljajo na področju izdelave in varnosti.

Izdelek ni medicinski pripomoček.

Priporočamo tudi:

Izhlapilnik propolisa – ...

129,00