TABLETE za spodnje dihalne poti za Propo Steam

Lower airways TAB

 

TABLETE – Spodnje dihalne poti za Propo Steam

 

Neto količina: 6 x 6 g. Niso primerne za uživanje!

 

Sestava ene tablete: 2,0 g propolisa, 2,0 g cvetnega prahu, 2,0 g čebeljega voska

 

Ena tableta je primerna za približno 120 ur uporabe.

 

Vstavite eno tableto v napravo Propo Steam. napravo uporabljajte v skladu z navodili.

 

Shranjujte v temnem, hladnem prostoru.

 

Hraniti izven dosega otrok.

18,00 

Izdelek je lahko pri vas že v sreda, 17.4

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

Tablete za spodnje dihalne poti – koristi izhlapnine propolisa:

Danes na citostatični in antibakterijski učinek propolisa prevečkrat pozabimo.

Čebele propolis uporabljajo kot gradbeni material in dezinfekcijsko sredstvo v panju, ki čebeljo družino ščiti pred okužbami in boleznimi.

Obširen terapevtski potencial propolisa so poznali že naši predniki. Znanstvene raziskave so potrdile, da je ta mešanica smole, balzama, eteričnih olj, mineralov, encimov, voska, flavonoidov in flavona prav čudežnega pomena, saj ima izjemen protivirusni, antibakterijski in proti glivični učinek.

To smolnato substanco čebele nabirajo iz rastlinskih popkov, lubja dreves in drugih rastlin. Zbrano smolasto snov predelajo s pomočjo encimov, ki jih vsebuje njihova slina, pri tem pa jo obogatijo z aktivnimi sestavinami iz cvetnega prahu. Propolis čebele uporabljajo za gradbeni material, poleg tega pa ima ta snov na vhodu v panj tudi zaščitno vlogo, saj ščiti čebeljo skupnost pred različnimi okužbami in glivičnimi boleznimi.

Kaj vse je v propolisu, vedo le čebele, poznamo pa njegove učinke.

Čeprav celotna struktura propolisa ni natančno znana, naj bi ta čudežna zmes vsebovala približno 50 odstotkov smole, 30 odstotkov eteričnih olj in približno pet odstotkov cvetnega prahu. Poleg tega vsebuje veliko beljakovin, v manjših količinah pa tudi vitamine (7 vitaminov, v večini B skupine, ki se nahajajo v cvetnem prahu), minerale (železo, cink, baker, mangan) in mikroelemente, kot so na primer kalcij, kalij in natrij.

Najpomembnejše sestavine propolisa predstavljajo flavonoidi (flavon, flavonol in flavanon), različni fenoli in aromati, ki so odgovorni za njegovo biološko aktivnost.

Številne preiskave so pokazale, da je uporaba propolisa in njegovih sestavin izredno pomembna pri stanjih, ki nastanejo kot posledica stresa in strupenih vplivov okolja, ki oslabijo imunski sistem. Propolis ima namreč izjemno širok spekter pozitivnih učinkov – deluje namreč antibakterijsko, protivirusno, protivnetno, anestetično, učinkovito ščiti pred nastankom glivičnih okužb in spodbuja delovanje imunskega sistema. Znano je, da preprečuje rast mikrobov, zavira osteogenetske procese, stimulira delovanje nekaterih encimov in obnavlja tkivo.

Propolis na sluznici

Ker propolis krepi imunski sistem, ga pogosto uporabljamo za odpravo prizadete sluznice ustne votline, dlesni, zgornjih in spodnjih dihalnih poti.

Koristi izhlapnine čebeljega voska

Čebelji vosek imenujemo snov, ki jo izdelujejo čebele delavke v voskovnih žlezah. Vosek je rumene do rumenorjave barve, ima prijeten vonj, ki spominja na med. Vsebuje prefinjena hlapljiva eterična olja cvetlic, katere so čebele obiskovale pri svoji paši. Izhlapnina voska deluje blagodejno na dihala, jim izboljšuje  prožnost in funkcionalnost.

Koristi izhlapnine cvetnega prahu

Zrnca cvetnega prahu ali peloda se tvorijo v prašnicah višjih rastlin. Namenjena so spolnemu razmnoževanju rastlin in so nosilec moških spolnih celic. Pelod je proteinsko najbogatejši del rastline.

Kako čebela nabira cvetni prah?

Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z nameno, da naberejo nektar do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom.
• S pomočjo nog in ščetic na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek.
• Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah.
• Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čemer preprečijo kvarjenje.
• Pelod čebele potrebujejo za hranjenje svojih ličink, ki z njim dobijo vse pomembne sestavine za rast in razvoj, nujno potreben pa je tudi za izločanje voska. Sestavine cvetnega prahu so odvisne od rastline, na kateri ga čebele nabirajo.
• V njem najdemo vse za človeka življenjsko pomembne (esencialne) aminokisline (arginin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, metionin…),
• razne maščobne kisline, ki jih človeški organizem ne more sintetizirati in
• vitamine: skupine B, C, D, E in K ter provitamin A.
• Pomembni sestavni del so tudi inhibini.
Izhlapnina cvetnega prahu je aromatična in blagodejno vpliva na dihalne poti.

Priporočamo tudi:

TABLETE za spodnje dihalne pot...

18,00