📦 BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 60€

No products in the cart.

  • Inhalacija aerosola iz panja

Inhalacija aerosola iz panja API AEROSOL II

Set za inhalacijo iz panja omogoča enostavno inhaliranje in koriščenje vseh prednosti terapije s panjskim zrakom. Inhalacija aerosola iz panja poteka s tehnologijo prisilnega vleka, ki ga omogoča vgrajen ventilator. Na ta način se ustvarja bistveno večji pretok aerosola iz panja kot pri prostem vleku, kar je ključna prednost tega aparata. Zelo uporabna in praktično funkcionalnost  je tudi 5-stopenjsko reguliranje pretoka aerosola iz panja.

Set API AEROSOL II vsebuje:
• Ventilatorska enota Apiaerosol II
• Adapter 230V/12V
• Profesionalna maska za apiterapijo z
enosmernim ventilom L
• Profesionalna cev
• Specialni filter
• Ustnik

Za ogled kataloga Apiterapija kliknte tukaj

130,00 

Izdelek je lahko pri vas že v petek, 24.5

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

Inhalacija aerosola iz panja

S setom API AEROSOL II uspešno in kontrolirano vdihujemo panjski zrak oziroma opravljamo sproščanje s panjskim zrakom.

Čebelji panj in zrak v njem je veliko več, kot je bilo sprva znano. Čebele med drugim s svojim gibanjem in delom v panju tvorijo aerosol, ki je za človeka zelo ugoden. Vse več raziskav potrjuje pozitivne učinke vdihavanje panjskega zraka na celoten organizem, predvsem blaženje simptomov prizadetega delovanja dihalnega sistema. Hlapne snovi v panjskem zraku imajo protimikrobno in antioksidativno delovanje, zato je aerosolna terapija iz panja vse bolj priljubljena. Več o sestavi panjskega zraka in učinku vdihavanja le-tega na človeka si preberite tu.

Kaj potrebujemo za vdihavanje koristnega zraka iz panja?

Potrebujemo aparat Api aeorosol 2, ki vsebuje poseben nastavek za panj, na katerega nato pritrdimo cev in na njo masko ali ustnik. Api Aerosol 2 je najbolj dovršena različica aparata za izvajanje aerosolne terapije iz panja, saj s pomočjo vgrajenega ventilatorja samodejno povleče panjski zrak skozi cev do uporabnika (in ni potreben prosti vlek). Pretok aerosola je bistveno večji kot pri Api aeorosol 1 in Api aerosol 1 Plus.

Kako deluje API AEROSOL II, aparat za izvajanje aerosolne terapije iz panja?

V setu je napajalni adapter 230V. Lahko pa priključimo set tudi na akumulator z napetostjo 12 V ali na posebno Power bank enoto API-SUPPLY.

V API AEROSOL II  je vgrajen črpalno potisni element, ki ima 5 stopenj in omogoča reguliranje pretoka aerosola, ki prihaja po cevi iz panja do uporabnika. V času obilnega medenja in posledično večje količine panjskega zraka ( maj, junij, julij ) uporabljamo drugo in tretjo stopnjo. V času manjše pašne sezone pa četrto in peto stopnjo. Vsaka stopnja je kalibrirana na točno določen pretok aerosola:
peta stopnja 12 l/min
četrta stopnja 8 l/min
tretja stopnja 6 l/min
druga stopnja 4 l/min
prva stopnja 3 l/min.

Pri tem izdelku gre za čebelarsko opremo, ki ni medicinski pripomoček.

Priporočamo tudi:

Inhalacija aerosola iz panja A...

130,00