Aneroidni merilnik krvnega tlaka P-100

P-100 je dlančni sfigmomanometer, s katerim ročno na podlagi Riva Rocci / KorotKoff merilne metode zanesljivo izmerimo sistolični in diastolični tlak. Je zelo natančen in enostaven za uporabo. Zaradi primerne dimenzije manometra lahko vrednost tlaka med merjenjem jasno odčitamo. Ima tudi gumb za hitro spuščanje zraka.

35,38 

Izdelek je lahko pri vas že v petek, 19.4

Slovenski izdelki

Odlični servisni pogojiDobava rezervnih delovSvetovanje 080 81 33

Aneroidni merilnik krvnega tlaka – krvni tlak je sila, s katero kri pritiska na stene žil, po katerih teče. Srce neprestano poganja kri po krvnih žilah, kri pa pritiska na steno žil. Ob tem se ustvarja pritisk ali tlak. Poznamo sistolični (angl. systole = krčenje) ali zgornji krvni tlak, ki ga izmerimo takrat, ko srce iztisne kri v ožilje, in diastolični (angl. diastole = širjenje) ali spodnji krvni tlak, ki ga izmerimo, ko srčna mišica počiva. Višina krvnega tlaka je odvisna od količine krvi, ki jo srce iztisne iz levega prekata v glavno žilo odvodnico (aorto), in od upora krvnih žil. Bolj ko so žile skrčene, višji je krvni tlak. Izrazimo ga v milimetrih živega srebra (mm Hg).

Zakaj meriti krvni tlak doma?

Dokazano je, da visok krvni tlak povzroča poškodbe na žilah in glavnih vitalnih organih. Visok krvni tlak je nevarna bolezen, ki spada med nevarne neodvisne dejavnike tveganja za nastanek možganske kapi, srčnega infarkta, ledvičnega in srčnega popuščanja in ateroskleroze z vsemi njenimi posledicami. Redno merjenje in beleženje krvnega tlaka pripomore k splošni sliki vašega stanja in je koristen pripomoček zdravniku. Pri merjenju doma se izognete tudi
sindromu bele halje , kjer se v zdravniški ordinaciji zaradi vznemirjenja velikokrat pokaže višji krvni tlak, kot pa ga posameznik dejansko ima. Poleg tega pa vas redno spremljanje vrednosti krvnega tlaka spodbudi:

  •  k zdravemu življenjskemu slog
  •  k omejevanju soli v prehrani
  • k doslednemu jemanju zdravil

k zmanjšanju psihičnih obremenitev zaradi bolezni in s tem boljšemu sodelovanju pri zdravljenju bolezni;

Vse fizične dejavnosti, razburjenje, stres, prehranjevanje, pitje, kajenje, telesna drža in številne druge dejavnosti ali dejavniki (vključno z merjenjem
krvnega tlaka), vplivajo na vrednost krvnega tlaka. Zaradi tega je praktično nemogoče pridobiti enake odčitke krvnega tlaka, tudi v primeru, da bi v krajšem času opravili več zaporednih meritev. Krvni tlak se spreminja tudi glede na del dneva. Najvišjo vrednost se običajno pojavi podnevi in najnižja običajno okoli polnoči. Značilno je, da se začne vrednost večati okrog 3:00 in doseže najvišje ravni podnevi, ko je večina ljudi budnih in aktivnih.

Vključeni dodatki: Torba za nošenje

LASTNOSTI

VelikostØ 67 x 160 mm
Teža250 g
Merilna metodaRiva Rocci / KorotKoff
Merilno območje40 do 260 mmHg
Razpon tlaka0 do 300 mmHg
Velikost manšete22-32 cm
Garancija2 leti

Priporočamo tudi:

Aneroidni merilnik krvnega tla...

35,38